Friday, August 24, 2007

Radio 32 i Norra Skåne

STOCKHOLM Om jag vore lite mer inspirerad idag skulle jag skriva något långt om hur bloggarnas sätt att förmedla rykten allt tydligare nästlar sig in i den förmodat seriösa utrikes-/nyhetsjournalistiken. Men det blir nog fler tillfällen till det!

Så kort bara: Se hur Norra Skåne – som i sin iver att förmedla ett Avslöjande visserligen anger att ryktena om Fidel Castros död är obekräftade ändå inte kan låta bli vinjetten Extra! Extra! Jag gissar att den där nättexten uppdaterades flera gånger under gårdagskvällen, så den versionen kanske innehåller aningen fler brasklappar än ursprunget. Men själva tilltaget renderade lokaltidningen riksmediernas uppmärksamhet.

Som en kommentator skrev här: Fidel brukar dö en gång per vecka. Miami Herald har en lång och intressant artikel om hur dessa rykten cirkulerar för tredje veckan i rad. Peter och vargen!

/Gunilla

P S Rubriken anspelar på ett uttryck från Haiti – där den mesta nyhetsförmedlingen sker muntligen, som skvaller. Siffran trettiotvå syftar på antalet tänder i en frisk glappkäft.

No comments: